Diferente pentru blog/idei-proaste intre reviziile #13 si #4

Diferente intre titluri:

Idei proaste :)
Idei proaste

Diferente intre continut:

bq. A hacker who has learned what to make, and not just how to make, is extraordinarily powerful. [ 'Paul Graham':http://paulgraham.com/bronze.html ]
"A hacker who has learned what to make, and not just how to make, is extraordinarily powerful.":http://paulgraham.com/bronze.html
În timpul liceului mi-a plăcut foarte tare să particip la 'InfoEducaţie':http://infoeducatie.ro. (Pentru cine nu ştie, la InfoEducaţie vin elevi de liceu din toată ţara să-şi prezinte proiectele software personale - în general aplicaţii web, software utilitar sau educaţional.) Mi se părea extraordinar să pornesc de la o idee şi să construiesc ceva “complet” - adică să funcţioneze dar să şi arate bine, să fie uşor de utilizat dar şi suficient de complex, documentaţie, identitate vizuală, etc. În plus era foarte incitant (şi înfricoşător!) să prezinţi un demo în faţa juriului şi a altor 50-100 de concurenţi  gata să te îngroape cu întrebări răutăcioase şi feedback negativ. :)
În timpul liceului mi-a plăcut foarte tare să particip la InfoEducaţie. (Pentru cine nu ştie, la InfoEducaţie vin elevi de liceu din toată ţara să îşi prezintă proiectele software personale - în general aplicaţii web, software utilitar sau educaţional.) Mi se părea extraordinar să pornesc de la o idee şi să construiesc ceva “complet” - adică să funcţioneze dar să şi arate bine, să fie uşor de utilizat dar şi suficient de complex, documentaţie, identitate vizuală, etc. În plus era foarte incitant (şi înfricoşător!) să prezinţi un demo în faţa juriului şi a altor 50-100 de concurenţi  gata să te îngroape cu întrebări răutăcioase şi feedback negativ. :)
Ca participant cred că am văzut peste 100 astfel de prezentări şi la multe încă îmi aduc aminte cum arătau şi ce făceau.
Ca şi participant cred că am văzut peste 100 astfel de prezentări şi la multe încă îmi aduc aminte cum arătau şi ce făceau.
După liceu am continuat să merg la InfoEducaţie, însă ca membru al juriului. Am fost invitat şi la alte concursuri similare - InfoMatrix şi Unirea - şi de fiecare dată am participat cu plăcere. De partea juriului am mai văzut încă vreo 250 de lucrări şi am început să observ nişte patterns.
*Sunt câteva idei de proiecte neinspirate care se repetă an de an la aceste concursuri.* Am scris blog post-ul acesta ca să te conving să le eviţi cu orice cost, să nu cumva să te atingi de ele! :)
Sunt câteva idei de proiecte neinspirate care se repetă an de an la aceste concursuri. Am scris blog post-ul acesta ca să te conving să le eviţi cu orice cost, să nu care cumva să te atingi de ele! :)
*Indiferent de ce idee de proiect îţi alegi va fi la fel de greu să o scoţi la capăt.* Dacă tot trebuie să munceşti la fel de mult şi să pui suflet la fel de tare, de ce să nu lucrezi la ceva inspirat?
Indiferent de ce idee de proiect îţi alegi va fi la fel de greu să o scoţi la capăt. Dacă tot trebuie să munceşti la fel de mult şi să pui suflet la fel de tare, de ce să nu lucrezi la ceva inspirat?
1) *Site-ul liceului*
2) *Catalogul virtual*
Web-based sau cross-platform desktop app, notificări prin SMS, rapoarte PDF, criptografie şi nivele de acces, catalogul virtual îţi permite variaţiuni nelimitate şi un pretext să implementezi orice îţi trece prin cap.
Web-based sau cross-platform desktop app, notificări prin SMS, rapoarte PDF, criptografie şi nivele niveluri de acces, catalogul virtual îţi permite variaţiuni nelimitate şi un pretext să implementezi orice îţi trece prin cap.
Sincer nu înţeleg de unde izvorăşte atât interes pentru cataloage. :) Mie mi se făcea rău când le vedeam.
Foarte clar ce-i de făcut, ideea de blog engine este populară şi de fiecare dată abordată la fel. Pentru că autorul nu este la rândul lui blogger, cea mai unusable secţiune este de obicei cea în care trebuie să redactezi post-uri.
Acest notepad.exe al aplicaţiilor web nu-ţi permite să te diferenţiezi decât prin câte features din lista standard ai apucat să implementezi.
Acest notepad.exe al aplicaţiilor web nu-ţi permite să de te diferenţiezi decât prin câte features din lista standard ai apucat să implementezi.
6) *CMS, Site Builder, 3D Game Engine*
În această categorie intră “platformele”, sau chestiile care încearcă să rezolve o problemă generală precum construirea unui site sau a unui joc. De obicei acestea sunt lucrări foarte “grele”, adică autorii au investit extrem de mult timp în ele şi au dat dovadă de multă pricepere tehnică. Efortul este impresionant şi de lăudat.
Să faci o platformă nu e o idee rea în sine, însă orice platformă de succes are la bază o 'killer application':http://en.wikipedia.org/wiki/Killer_application. O platformă este bună în măsura în care aplicaţiile pe care le permite sunt bune. Aici cele mai multe proiecte lasă de dorit. Site-ul contruit de site builder este foarte limitat, sau din multitudinea de jocuri pe care game engine-ul tău o permite nu poţi demonstra nici unul.
Să faci o platformă nu e o idee rea în sine, însă orice platformă de succes are la bază o killer application. O platformă este bună în măsura în care aplicaţiile pe care le permite sunt bune. Aici cele mai multe proiecte lasă de dorit. Site-ul contruit de site builder este foarte limitat, sau din multitudinea de jocuri pe care game engine-ul tău o permite nu poţi demonstra nici unul.
Problema mea cu ideile de mai sus este că sunt pur didactice, pur exerciţiu, că nu au aplicabilitate, că nu îşi propun să convingă oameni reali să le utilizeze. De multe ori elevii nici nu se gândesc serios la ce să lucreze. Pur şi simplu aleg o idee “default” şi încep să codeze.

Diferente intre securitate:

protected
private

Diferente intre topic forum:

7538