Pagini recente » Diferente pentru blog/lansare-mindcoding-2017 intre reviziile 9 si 10 | Diferente pentru blog/finala-algoritmiada-2016 intre reviziile 3 si 4 | Diferente pentru blog/finala-algoritmiada-2016 intre reviziile 5 si 4 | Diferente pentru blog/de-ce-python intre reviziile 2 si 3 | Diferente pentru blog/de-ce-python intre reviziile 4 si 5
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Si metoda de invatare pe care am folosit-o a fost una misto. Am intrat pe siteul projecteuler.net si am facut primele 50 de probleme. Project Euler e un site cu in jur de 200 de probleme si fiecare problema are ca raspuns un numar. Astfel poti sa incerci sa gasesti rezultatul folosind creionul si hartia sau sa codezi un program in orice limbaj.
Imi plac la Python mai multe chestii si deabia am inceput cu el.
Imi plac mai multe chestii si deabia am inceput cu el.
Chestia cea mai misto e ca am ajuns sa ma simt productiv foarte repede in el. E un limbaj interpretat asa ca nu trebuie sa astepti dupa compilare. Pe langa asta are o consola in care poti sa incerci sa vezi ce fac diverse bucati de cod. Lucru foarte util cand nu stii limbajul. De asemenea limbajul e destul de intuitiv, si s-a intamplat de mai multe ori sa nu fiu sigur de cum se fac unele lucruri, sa le incerc si sa mearga.
Alt avantaj este acela ca tipurile sunt weakly typed care inseamna ca limbajul suporta programarea cu generice si astfel putem avea programe de genul:
<pre>
def suma(a, b):
return a + b
print suma(1, 2)
print suma("mere", "pere")
</pre>
Unul ar fi faptul ca indentarea codului face parte din limbaj, aceasta restrictie ajuta mult la lizibilitatea programelor pentru ca impune un stil de codat similar pentru toata lumea.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.