Diferente pentru blog/algoritmiada-2015 intre reviziile #11 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

*De ce?*
- Considerăm că algoritmica nu trebuie separată aleator în teme iar apoi predată în mod secvenţial şi independent. Disciplina ascunde legături subtile între ramurile sale iar actul de aprofundare al acestor ramuri presupune şi cultivarea unei intuiţii mai generale care transcende barierele de suprafaţă. Pe parcursul pregătirii şi ascensiunii unui concurent, diferenţa ar trebui să se facă la dificultate si profunzime, nu la tematică. Un concurs de calitate ar trebui să fie o provocare comparabilă pentru un profesor şi elevul său. Recunoaştem că acest ideal este foarte greu de atins, dar aceasta este direcţia către care tindem.
 
- Această unificare tematică în cadrul unui ciclu de invăţământ conduce la un număr mai restrâns de probleme necesare, ceea ce ne-ar permite să ne concentrăm pe calitatea acestora. Din punctul nostru de vedere, stilul şi calitatea problemelor de algoritmică constituie un subiect sensibil şi deosebit de important, pe marginea căruia ar trebui purtată o discuţie amplă la nivel de comunitate. Dar despre asta, mai tarziu Ş).
 
- Vasta majoritate a ţărilor care au o cultură puternic în informatică a adoptat acest model chiar în cadrul Olimpiadelor Naţionale. Exemplul cel mai accesibil şi relevant pe care îl oferim este Polonia (link la main), care menţine standarde foarte ridicate în tot ce înseamnă competiţii de algoritmică fie că e vorba de problemele propuse, rezultate la competiţii internaţionale sau modul în care leagă aceste lucruri de cercetarea ştiinţifică. Rusia, China, SUA, Japonia continuă lista ţărilor care nu separă Olimpiada după clasă.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.