Diferente pentru blog/algoritmiada-2010-runda-4 intre reviziile #5 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

La clasele 9-10 problemele s-au împărţit după cum urmează: cea uşoară a fost 'Copii':/problema/copii, cea medie 'Reţea':/problema/retea, iar cea grea 'Matrice3':/problema/matrice3. Felicitări lui == User(user="Protoman") == pentru că a obţinut cel mai mare punctaj, şi laude speciale lui == User(user="savim") ==, singurul care a rezolvat problema grea şi care, de altfel, a fost la un pas de punctajul maxim. Îl tragem virtual şi părinteşte de urechi pentru că a greşit tocmai la problema uşoară, dar sperăm să ia aminte la runda finală :). Nu îl uităm nici pe == User(user="radu_voroneanu") == şi îl felicităm pentru a treia poziţie în clasament!
Clasele 11-12 au avut un set greu de probleme, probabil mai dificil ca în celelalte runde. La această grupă savoarea a fost dată de lupta strânsă pentru ultimele locuri de calificare, care a făcut aşteptarea mai interesantă. Ca grad de dificultate, Reţea a fost problema mai uşoară, Piraţi cea medie şi Compact problema grea. Cu toate că notăm câteva punctaje maxime în rândul celei din urmă, se pare însă că nimeni nu a ieşit victorios în lupta cu Piraţii. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de == User(user="andrei-alpha") ==, == User(user="AndreyP") ==, == User(user="katakuna") == şi == User(user="andrei.12") ==, ultimii doi aflându-se la egalitate. Felicitări!
Clasele 11-12 au avut un set greu de probleme, probabil mai dificil ca în celelalte runde. La această grupă savoarea a fost dată de lupta strânsă pentru ultimele locuri de calificare, care a făcut aşteptarea mai interesantă. Ca grad de dificultate, 'Reţea':/problema/retea a fost problema mai uşoară, 'Piraţi':/problema/pirati cea medie şi 'Compact':/problema/compact problema grea. Cu toate că notăm câteva punctaje maxime în rândul celei din urmă, se pare însă că nimeni nu a ieşit victorios în lupta cu Piraţii. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de == User(user="andrei-alpha") ==, == User(user="AndreyP") ==, == User(user="katakuna") == şi == User(user="andrei.12") ==, ultimii doi aflându-se la egalitate. Felicitări!
Nu în cele din urmă, punem sub lupă şi studenţii, care au avut un set de probleme mai uşor ca altădată (Cuburi5 uşoară, Tree medie şi Compact grea). Îi spunem bravo din nou veteranului nostru, == User(user="mugurelionut") ==, singurul concurent care a obţinut punctaj maxim! El se situează (iar) pe primul loc, atât runda aceasta cât şi în clasamentul final, unde a obţinut un remarcabil scor de peste 1000 de puncte. Felicitările noastre merg şi către al doilea clasat, == User(user="mariusdrg") ==, dar şi către ocupanţii locului 3, unde avem iar egalitate: == User(user="seal") == şi == User(user="TYTUS") ==.
Nu în cele din urmă, punem sub lupă şi studenţii, care au avut un set de probleme mai uşor ca altădată ('Cuburi5':/problema/cuburi5 uşoară, 'Tree':/problema/tree medie şi 'Compact':/problema/compact grea). Îi spunem bravo din nou veteranului nostru, == User(user="mugurelionut") ==, singurul concurent care a obţinut punctaj maxim! El se situează (iar) pe primul loc, atât runda aceasta cât şi în clasamentul final, unde a obţinut un remarcabil scor de peste 1000 de puncte. Felicitările noastre merg şi către al doilea clasat, == User(user="mariusdrg") ==, dar şi către ocupanţii locului 3, unde avem iar egalitate: == User(user="seal") == şi == User(user="TYTUS") ==.
În ceea ce priveşte comisia ştiinţifică, aceasta şi-a făcut bine treaba, cu aceeaşi rigurozitate cu care v-a obişnuit. O mică scăpare a avut loc la problema Piraţi, unde enunţul nu a fost suficient de clar asupra modului în care trebuie afişată soluţia. Mulţumim concurenţilor pentru că au sesizat cu promptitudine situaţia, pe care am remediat-o imediat pentru a ne asigura că nu defavorizăm pe nimeni. De asemenea, trebuie menţionat faptul că nu s-au putut diferenţia in mod corespunzător soluţiile O(N) şi O(NlogN) la problema Compact şi comisia a preferat să lase limita de timp mai largă pentru a păstra calitatea problemei (diferenţa între concurenţi să nu se facă la nivel de implementare sau în funcţie de diverse trucuri de optimizare). Din păcate, acest lucru a permis ca unii concurenţi să obţină punctajul maxim şi fără să rezolve problema optim.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.