Pagini recente » Diferente pentru problema/ceas3 intre reviziile 3 si 2 | Diferente pentru utilizator/bogdan_c intre reviziile 12 si 6 | Diferente pentru utilizator/[email protected] intre reviziile 148 si 140 | Atasamentele paginii Profil mikeKiLL3r | Diferente pentru algoritm-kuhn intre reviziile 4 si 3
Diferente pentru
algoritm-kuhn intre reviziile
#4 si
#3
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
h1. Algoritmul lui Kuhn(Ungar)
h2. Introducere
Voi prezenta in continuare problema afectarii impreuna cu una din cele mai eficiente solutii pentru rezolvarea ei: _Algoritmul lui Kuhn_. In ultima parte a articolului, voi oferi un exemplu de implementare usor de folosit in concursurile de informatica. Se presupun cunoscute notiunile de *cuplaj maxim* si *suport minim* intr-un graf bipartit, precum si modul de obtinere a unui cuplaj maxim intr-un graf bipartit cu ajutorul drumurilor de crestere. Sa incepem cu definitia problemei discutate.
*Problema de afectare*: Exista _m_ muncitori si _n_ lucrari, fiecare muncitor putand efectua una sau mai multe lucrari. Notam muncitorii cu _x ~1~_ , _x ~2~_ , ..., _x ~m~_ , lucrarile cu _y ~1~_ , $y ~2~$ , ..., _y ~n~_ , si asociem costul _v ~ij~_ ≤ $0$ efectuarii de catre muncitorul _x ~i~_ a lucrarii _y ~j~_ , faptul ca _v ~ij~_ = ∞ avand semnificatia ca muncitorul _x ~i~_ nu poate efectua lucrarea _y ~j~_ . Sa se gaseasca o repartizare a celor _m_ muncitori la cele _n_ lucrari astfel incat un muncitor sa efectueze cel mult o lucrare, iar o lucrare sa fie efectuata de cel mult un muncitor, cu conditia ca costul total de executie sa fie minim.
h1. Algoritmul lui Kuhn(Ungar)
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.