Pagini recente » Istoria paginii utilizator/icode | Diferente pentru algoritm-kuhn intre reviziile 5 si 6 | Diferente pentru problema/magicnum intre reviziile 5 si 3 | Monitorul de evaluare | Diferente pentru algoritm-kuhn intre reviziile 3 si 4
Diferente pentru
algoritm-kuhn intre reviziile
#3 si
#4
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
h1. Algoritmul lui Kuhn(Ungar)
h1. Algoritmul lui Kuhn(Ungar)
h2. Introducere
Voi prezenta in continuare problema afectarii impreuna cu una din cele mai eficiente solutii pentru rezolvarea ei: _Algoritmul lui Kuhn_. In ultima parte a articolului, voi oferi un exemplu de implementare usor de folosit in concursurile de informatica. Se presupun cunoscute notiunile de *cuplaj maxim* si *suport minim* intr-un graf bipartit, precum si modul de obtinere a unui cuplaj maxim intr-un graf bipartit cu ajutorul drumurilor de crestere. Sa incepem cu definitia problemei discutate.
*Problema de afectare*: Exista _m_ muncitori si _n_ lucrari, fiecare muncitor putand efectua una sau mai multe lucrari. Notam muncitorii cu _x ~1~_ , _x ~2~_ , ..., _x ~m~_ , lucrarile cu _y ~1~_ , $y ~2~$ , ..., _y ~n~_ , si asociem costul _v ~ij~_ ≤ $0$ efectuarii de catre muncitorul _x ~i~_ a lucrarii _y ~j~_ , faptul ca _v ~ij~_ = ∞ avand semnificatia ca muncitorul _x ~i~_ nu poate efectua lucrarea _y ~j~_ . Sa se gaseasca o repartizare a celor _m_ muncitori la cele _n_ lucrari astfel incat un muncitor sa efectueze cel mult o lucrare, iar o lucrare sa fie efectuata de cel mult un muncitor, cu conditia ca costul total de executie sa fie minim.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.