Diferente pentru blog/okrs-20091 intre reviziile #10 si #11

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Ca să probăm ideea ne-am asumat în octombrie 2008 'o serie de obiective':okr/20084 şi am început să lucrăm la ele. Timpul a zburat repede, iar la sfârşitul trimestrului am constatat că doar jumătate din ce ne-am propus a fost realizat. Oops! Dacă sună dezamăgitor, să ştiţi că nu e. În realitate am fost optimişti şi ne-am asumat obiective prea ambiţioase pentru o perioadă de timp atât de scurtă. Pe principiul „experientia docet” o să avem grijă de data asta să obţinem o notă mai mare. :)
Iată 'obiectivele infoarena pe anul *2009, trimestrul I*':okr/20091. Citeşte-le şi spune-ne ce crezi despre ele. Sunt prea modeste, sunt prea ambiţioase? Ai o idee bună pe care ar trebui să o punem în practică? Lasă-ne un comentariu pentru că cea mai bună idee va fi premiată cu un tricou infoarena! ;)
Iată 'obiectivele infoarena pe anul *2009, trimestrul I*':okr/20091. Deşi OKR-urile sunt foarte succinte, am să încerc totuşi să le fac un rezumat aici pe blog şi să adaug pe alocuri detalii mai puţin cunoscute.
 
Sunt ~800 de probleme în arhivă, adică suficient de multe. Din păcate însă, sunt puse la grămadă fără nici o informaţie despre dificultate sau despre tipul soluţiei căutate. Un utilizator începător are dificultăţi în a găsi probleme pe care să le poată rezolva iar un utilizator avansat găseşte cu greu probleme care cer un anumit algoritm. Din aceste motive, trimestrul acesta dezvoltăm un sistem de tagging pe care îl vom folosi să clasificăm problemele din arhivă. În paralel căutăm şi o metodă de ordonare a problemelor în funcţie de dificultatea lor.
 
Arhiva educaţională, un proiect foarte îndrăgit de noi şi care împlineşte zilele acestea un an de existenţă, continuă să crească rapid.
 
Legat de concursuri, trimestrul acesta lucrăm la o nouă facilitate majoră a site-ului infoarena: 'concursuri virtuale':propuneri/10-virtual-contest, adică posibilitatea utilizatorilor de a-şi organiza singuri concursuri pe infoarena folosind problemele din arhivă. Tare, nu!?
Tot trimestrul acesta organizăm 'runda finală a Algoritmiadei':algoritmiada-2009/runda-finala, singurul concurs on-site organizat de infoarena. Unii dintre voi ştiţi că Algoritmiada are şi o grupă de studenţi, lucru care e o premieră pentru infoarena.
 
'Secţiunea articole':articole a primit „multă dragoste” în ultimul an şi a crescut enorm faţă de 2007. Planul pe acest trimestru? Se lucrează în continuare, adică mult şi foarte bine. :)
 
„hacker-ii infoarena”, adică cei care dezvoltă software-ul pentru site şi evaluator, trebuie să implementeze două mari facilităţi: 'concursuri virtuale':propuneri/10-virtual-contest şi tagging la probleme. În paralel se lucrează şi la infrastructură: ajustarea timpilor de execuţie pentru atunci când vom muta evaluatorul pe un calculator mai puternic şi un sistem automat şi distribuit de backup.
 
Pentru a îndeplini obiectivele pentru development vom organiza cel puţin 'un coding camp':planificare/camp-2.2.1, adică un week-end întreg în care ne întâlnim toţi într-un loc să (învăţăm să) programăm. Apropos de coding camp, hai şi tu!
 
 
Ce părere ai despre obiectivele noastre pe acest trimestru? Sunt prea modeste, sunt prea ambiţioase? Ai o idee bună pe care ar trebui să o punem în practică? Lasă-ne un comentariu pentru că cea mai bună idee va fi premiată cu un tricou infoarena! ;)
 

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.