Fişierul intrare/ieşire:zona.in, zona.outSursăOJI 2013, clasa a 10-a
AutorRadu VisinescuAdăugată devisanrVisan Radu visanr
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Zona

Ionut pleaca in drumetie intr-o portiune de teren de forma patratica cu latura de N metri. O harta a zonei are trasat un caroiaj care imparte zona in N*N patrate unitate, cu latura de 1 metru. Astfel harta zonei are aspectul unui tablou patratic cu N linii si N coloane. Liniile si coloanele sunt numerotate de la 1 la N. Elementele tabloului bidimensional corespund patratelor unitate. Zona poate fi parcursa strabatand oricare dintre laturile patratelor unitate cel mult o singura data.
Ionut pleaca din punctul aflat in coltul din dreapta jos al patratului unitate din linia X, coloana Y si se deplaseaza facand un pas (parcurgand o latura a unui patrat unitate) in una din directiile Nord, Est, Sud, Vest. Pentru a retine mai usor traseul foloseste urmatoarea codificare pentru cele 4 directii: 1 pentru deplasarea spre Nord, 2 pentru deplasarea spre Est, 3 pentru deplasarea spre Sud, respectiv 4 pentru deplasarea spre Vest.
Ajung intr-alt punct (colt de patrat unitate), Ionut continua sa se deplaseze fara a trece de mai multe ori pe aceeasi latura a unui patrat unitate. Ionut se opreste in momentul in care ajunge intr-un punct prin care a mai trecut. Traseul strabatut intre cele doua treceri prin acelasi punctu delimiteaza o zona de teren formata din patrate unitate.

Cerinta

Dandu-se linia X si coloana Y corespunzatoare pozitiei de plecare a lui Ionut, dimensiunea zonei N, lungimea traseului L si traseul determinati:

  1. Numarul de pasi parcursi intre prima si a doua trecere prin punctul de oprire.
  2. Numarul de patrate unitate interioare zonei delimitata de traseul strabatut intre cele doua treceri prin acelasi punct.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului zona.in se afla valorile X Y N L despartite prin cate un spatiu, reprezentand coordonatele punctului de plecare, dimensiunea terenului si lungimea traseului parcurs. Pe urmatoarea linie se afla L valori din multimea {1, 2, 3, 4} despartite prin cate un spatiu, reprezentand codificarea intregului traseu.

Date de ieşire

Fisierul zona.out va contine doua linii, pe prima linie un numar natural reprezentand raspunsul la cerinta 1), iar pe linia a doua, un numar natural reprezentand raspunsul la cerinta 2).

Restricţii

  • 0 < N < 51
  • 0 < X, Y < N
  • 0 < L < 2501
  • Se garanteaza faptul ca traseul trece de doua ori prin acelasi punct si nu parcurge de doua ori aceeasi latura.
  • Pentru determinarea corecta a numarului de la punctul 1) se acorda 20% din punctaj.
  • Pentru determinarea corecta a numarului de la punctul 2) se acorda 80% din punctaj.
  • In situatia in care nu ati reusit sa rezolvati cerinta 1), dar aveti un raspuns pentru 2), veti scrie raspunsul pentru cerinta 2) pe linia 2 si nu pe prima linie!

Exemplu

zona.inzona.out
2 3 7 18
2 3 3 3 4 3 4 1 1 1 1 1 2 2 2 3 3 4
16
11

Explicaţie

Dupa cei 18 pasi de la plecare ajunge in punctul situat in coltul din dreapta jos al patratului unitate de coordonate (3,4). Ultimii 16 pasi parcursi delimiteaza 11 patrate unitate.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content