Fişierul intrare/ieşire:examene.in, examene.outSursăLista lui Francu
AutorCatalin FrancuAdăugată decos_minBondane Cosmin cos_min
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Examene

La Facultatea de ABC exista doua alternative pentru ca studentii sa aiba timp sa asimileze cunostinetele: marirea zilei la 30 ore sau reducerea studiului la anumite materii. Pentru ca prima varianta nu este deloc comoda, Farfurel studentul nostru, opteaza pentru varianta 2, pentru care Liga Studentilor introduce o platforma de program care:

1. Stabileste care sunt materiile necesare pentru a putea studia o noua materie. De exemplu, pentru a studia cursul "Management" este nevoie de cursul "Teorie Economica" si de cursul "Marketing", asta pentru a da un exemplu strans legat de profilul Facultatii de ABC

2. Stabileste care sunt materiile cu adevarat utile dintre toate cele studiate in facultate. De exemplu, cursul de ... (nu dam nume, dar se poate completa la intamplare cu sanse mari de a da un raspuns corect) nu este util la absolut nimic.

3. Cere sa se elimine din programa materiile care nu sunt nici folositoare, nici nu servesc (direct sau indirect) la invatarea unor materii folositoare. Vezi exemplul.

4. Cere sa se indice care dintre materii nu pot fi predate in nici o ordine. De exemplu, cursul "Mecanica" se bazeaza din greu pe cursul "Ecuatii Diferentiale", dar cursul de "Ecuatii Diferentiale" isi preia exemplele din "Mecanica". Cerc vicios, deci materiile nu pot fi predate in nici o ordine fara a "baga pe gat" cunostinte.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierul de intrare se afla trei numere natural : N, M, P, numarul de materii(fiecare materie are atribuit un numar din intervalul [1, N]), numarul de legaturi intre materii, respectiv materiile utile din facultate. Pe urmatoarele M linii, se gaseste cate o pereche X Y, care arata ca materia X este necesara invatarii materiei Y. Pe ultima linie se gasesc P numere, care reprezentand codificarile materiilor utile.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului de iesire se gasesc in ordine crescatoare numerele materiilor complet inutile (vezi definitia de la punctul 3), daca nu exista nicio materie se va afisa 0. Pe linia a doua se vor tipari tot in ordine crescatoare materiile care nu pot fi predate datorita dependentelor ciclice, daca nu exista nicio materie se va afisa 0.

Restrictii

  • 1PN300

Exemplu

examene.inexamene.out
8 6 1 
1 3 
5 4
6 7
3 6
7 8
6 3
7
2 4 5 8
3 6
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content