Fişierul intrare/ieşire:ceasuri.in, ceasuri.outSursăONIS 2015, Runda 3
AutorAdrian AlexandrescuAdăugată dediac_paulPaul Diac diac_paul
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Ceasuri

Un ceasornicar a decis să creeze ceasuri mecanice personalizate pentru clienţii mai speciali. Astfel, se pot comanda ceasuri care au durata în ore a unei zile şi durata în minute a unei ore specificate de către client (durata unei ore în minute este aceeaşi ca durata unui minut în secunde). Ceasurile au orar, minutar şi secundar, o rotaţie completă a acului care indică ora reprezintă o jumatate de zi, iar deplasarea acelor se realizeaza la fel ca la ceasurile obişnuite.

Ceasornicarul vrea să determine de câte ori se suprapun exact cele trei ace în decursul unei zile, pentru fiecare ceas comandat.

Date de intrare

Fişierul de intrare ceasuri.in va conţine pe prima linie T, numărul de ceasuri comandate. Pe următoarele T linii se vor afla numărul de ore dintr-o zi (N) şi numărul de minute dintr-o oră (M) pentru fiecare ceas.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire ceasuri.out se vor afla T linii; linia i va conţine numărul de suprapuneri exacte ale celor trei ace în decursul unei zile.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 20
  • 4 ≤ N ≤ 2000
  • 2 ≤ M ≤ 1000
  • T, N şi M sunt numere naturale, iar N este par

Exemplu

ceasuri.inceasuri.out
3
24 60
8 10
12 6
2
6
10

Explicaţie

Dacă ziua are 24 de ore, iar ora are 60 de minute, atunci în decursul unei zile singurele momente când cele trei ace se suprapun sunt la ora 0 şi la ora 12.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content