Fişierul intrare/ieşire:bruiaj.in, bruiaj.outSursăTabăra ICHB 2012, Ziua 2, Grupa 1
AutorDan Constantin SpatarelAdăugată despatarelDan-Constantin Spatarel spatarel
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie4608 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Bruiaj

Michael îşi pregăteşte următoarea misiune: câţiva terorişti au ocupat o clădire de formă triunghiulară, au luat ostatici şi ameninţă că îi vor omorî dacă nu li se îndeplinesc o serie de cerinţe inacceptabile. Michael vrea să lichideze teroriştii printr-un atac surpriză. Pentru a avea efect maxim, el vrea să poziţioneze şi să configureze strategic un dispozitiv de bruiaj.

Dispozitivul de bruiaj poate fi poziţionat oriunde în interiorul clădirii şi are o rază R de acţiune, configurabilă. Activarea dispozitivului face ca un terorist aflat în interiorul discului de rază R cu centrul în dispozitivul de bruiaj să nu poată fi înştiinţat că Michael a lansat atacul, acesta putând fi neutralizat fără niciun risc.

Michael vrea să bruieze cât mai mulţi terorişti fără să bruieze spaţiul din afara perimetrului clădirii. El vă pune la dispoziţie coordonatele celor 3 puncte: A, B şi C care definesc perimetrul clădirii cerându-vă în schimb coordonatele punctului D, unde să poziţioneze dispozitivul de bruiaj şi R, raza de acţiune a acestuia.

Date de intrare

Fişierul de intrare bruiaj.in conţine pe primele 3 linii câte două numere întregi, reprezentând pe rând coordonatele punctelor A, B şi C.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire bruiaj.out se vor găsi pe prima linie două numere, reprezentând coordonatele punctului D, iar pe a doua linie se va găsi numărul R.

Restricţii

  • -1 000 ≤ Ax, Ay, Bx, By, Cx, Cy ≤ 1 000
  • Pentru a vă ridica la cerinţele lui Michael, coordonatele punctului D şi raza R trebuie calculate cu o precizie de 10-4.

Exemplu

bruiaj.inbruiaj.out
0 0
1 0
0 1
0.292893 0.292893
0.292893
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?