Diferente pentru ghid-complet-pentru-concursurile-de-informatica intre reviziile #20 si #21

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

* O situatie mai delicata apare cand fisierul de intrare contine mai multe seturi de date (teste). In acest caz, atentia trebuie sporita, deoarece daca la primul sau al doilea test programul vostru da eroare si se opreste din executie, veti pierde automat si toate celelalte teste care urmeaza. Daca in fisierul de intrare exista un singur set de date, atunci pierderea din vedere a unui caz particular al problemei nu putea duce, in cel mai rau caz, decat la picarea unui test. Asa insa, picarea unui test poate atrage dupa sine picarea tuturor celor care il urmeaza. Pe langa corectitudinea strict necesara, programul trebuie sa se incadreze is in timp pentru orice fel de test. Daca la primul sau al doilea test din suita programul depaseste timpul (sau, si mai rau, se blocheaza), e foarte probabil sa fie oprit din executie de catre comisie, deci din nou veti pierde toate testele care au ramas neexecutate.
* Tot in situatia in care exista mai multe seturi de date in fisierul de intrare, daca iesirea se face intr-un fisier, este bine ca dupa afisarea rezultatului pentru fiecare test sa actualizati fisierul de iesire. In felul acesta, chiar daca la unul din teste programul se blocheaza sau da eroare, rezultatele deja scrise raman scrise. Altfel, e posibil ca rezultatele de la testele anterioare sa ramana intr-un buffer in memorie, fara a fi "varsate" pe disc.
Tot la partea de implementare, este bine ca codul sa fie cat mai scurt si cat mai optimizat - dar, despre scrierea unui cod cat mai eficient se poate face un articol cam la fel de mare cat acesta, deci nu se va trata acest subiect aici - metoda cea mai buna in acest sens este sa invatati din sursele altora. Puteti incepe cu articolele "_12 ponturi pentru programatorii C/C++_":http://infoarena.ro/12-ponturi-pentru-programatorii-CC si "_Multe "smenuri" de programare in C/C++... si nu numai!_":http://infoarena.ro/Multe-smenuri-de-programare-in-CC-si-nu-numai si rubrica "Links":http://infoarena.ro/links.
Tot la partea de implementare, este bine ca codul sa fie cat mai scurt si cat mai optimizat - dar, despre scrierea unui cod cat mai eficient se poate face un articol cam la fel de mare cat acesta, deci nu se va trata acest subiect aici - metoda cea mai buna in acest sens este sa invatati din sursele altora. Puteti incepe cu articolele "_12 ponturi pentru programatorii C/C++_":http://infoarena.ro/12-ponturi-pentru-programatorii-CC si "_Multe smenuri de programare in C/C++... si nu numai!_":http://infoarena.ro/Multe-smenuri-de-programare-in-CC-si-nu-numai si sectiunea "Links":http://infoarena.ro/links.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.