Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2012-02-01 08:24:20.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Viata de dupa olimpiade (partea 2)

domino
Mircea Pasoi
01 februarie 2012

Acesta este al 2-lea post din seria “Viata de dupa olimpiade?”. Citeste si partea 1.

Industria de tehnologie

Despre ce e vorba?

Ca “software engineer” bun esti intr-o pozitie extraordinara in momentul de fata. Uite ce zice Joel Spolsly:

“education system is massively failing us: it’s not producing even remotely enough programmers to meet the hiring needs of the technology industry. Not even remotely enough. Starting salaries for smart programmers from top schools are flirting with the $100,000 mark. Supply isn’t even close to meeting demand.”

El vorbeste de sistemul de US, dar se aplica in toata lumea. Nu sunt destui programatori buni in lume pe cat pot angaja companiile de tehnologie. Un trend trecator? Toate semnele arata ca suntem abia la inceputul revolutiei digitale/tehnologice, un moment istoric in timp, cel putin la fel de important ca revolutia industriala.

Daca ti-a placut sa scrii cod, sa implementezi probleme, sa faci aplicatii (web, mobile, etc.) si esti genul care “Get Things Done”, atunci o cariera in industrie este mult mai potrivita pentru tine. Daca esti bun (ex: ai premii pe la concursuri, olimpiade - nu e obligatoriu totusi) o sa fii foarte cautat si o sa fii tratat ca un rege: salariu bun (incepe de la $80.000-$120.000), multe beneficii (mancare gratis, asigurare de sanatate, vacanta, cursuri, etc.) si “stock” (actiuni din companie).