Echipa infoarena s-a îmbogăţit, din nou :)

silviug
Silviu-Ionut Ganceanu
28 iunie 2009

După cum o parte din voi aţi aflat la finala Algoritmiada, echipa infoarena s-a îmbogăţit cu un nou membru: Marius Stroe. Pentru cei care nu au fost acolo, Marius a primit din partea echipei infoarena un mini-tort cu cifra 0 pe post de lumânare. Explicaţia a fost că are 0 ani de infoarena şi este cea mai nouă achiziţie a echipei.

În ciuda acestui fapt Marius are deja multe contribuţii în proiectele infoarena în calitate de voluntar. Puteţi vedea acest lucru chiar pe pagina sa de profil. Îmi place cum şi-a enumerat Marius contribuţiile cele mai importante pe pagina sa de pe infoarena. Aş vrea să văd mai mulţi voluntari că îşi actualizează profilul cu realizările lor în cadrul comunităţii.

Marius a fost invitat în echipa infoarena tocmai datorită contribuţiilor sale consistente. El este dovada că oricine poate ajunge în echipa infoarena în urma unei implicări constante şi productive în proiectele iniţiate de noi. O vorbă mai veche spune că orice soldat are în raniţă bastonul de mareşal :) Păstrând proporţiile, vreau să spun că oricare dintre voi poate fi promovat în echipă pe această cale: realizări importante pentru comunitate.

Să nu mai lungim vorba şi să vedem cum a răspuns Marius la interviul de botez. Mult succes, Marius, în activitatea ta ca membru infoarena!

Cum ai ajuns membru al siteului infoarena?
Înainte să fiu membru al siteului infoarena am fost abonat al revistei GInfo. Pe siteul acestei reviste am găsit un link către infoarena. Google nu mi-a folosit pe atunci. :-)

Cum ai folosit acest site?
Cred că infoarena a fost primul site pe care am văzut multe probleme la un loc spre a fi rezolvate. Nu îmi aduc aminte sigur dar nu cred că ştiam de celelalte siteuri precum Timus, Sgu, UVa, Spoj... După ce am submitat prima sursă la problema A + B am văzut că evaluatorul online chiar funcţionează. Mi s-a părut o idee foarte interesantă să lucrez la o problemă şi să văd rezultatul imediat. Iar acest lucru m-a determinat să lucrez să văd cât ştiu. Până la primul ONI la care am participat în clasa a 10-a am rezolvat toate problemele de pe prima pagină din arhivă, mai puţin Fractal. :-) Ţin minte că într-o zi am rezolvat nu mai puţin de 7 probleme, ale căror idei includeau o programare dinamică pe un arbore, un trie, o căutare binară etc. Ceea ce înseamnă, pe scurt, că am învăţat multe într-un timp scurt.

De ce ai intrat in echipa infoarena? Ce îţi propui sa faci ca membru al echipei?
Am voie să zic că o perioadă de timp nu am ştiut că sunt membru al echipei infoarena? :-) Mă bucur că sunt membru al acestei echipe, fapt ce înseamnă că munca mea a fost apreciată. Ce scopuri am? Nu îmi place cum arată infoarena acum. Ar arăta mult mai bine cu numeroase articole şi o arhivă educaţională bogată. Sunt multe probleme, însă puţină teorie. Scopul meu e ca această latură a siteului să se dezvolte mult mai mult.

Când ai început cu programarea?
Primul rând pe care l-am scris în vreun limbaj de programare a fost int main(void), undeva prin clasa a 9-a. În vacanţa de vară dinainte să încep liceul îmi cumpărasem o carte despre C/C++ pentru că auzisem că la liceu voi face acest limbaj. La şcoală, fiindu-mi uşor să rezolv ultima problemă de la fiecare capitol, am trecut la manualul de clasa a 10-a, după care am dat de infoarena şi am aruncat toate cărţile. :-)

Ce pasiuni ai în afara de programare?
Îmi plac karatele pentru că mă ajută să eliberez energiile în plus. Însă, acum la facultate le-am abandonat, nemaiavând atâtea energii negative. Îmi mai place să citesc şi să ascult muzică Trance.

Spune-ne o întamplare interesantă legată de site-ul infoarena!
Sunt mai multe astfel de întâmplări. În primul rând, a fost o surpriză plăcută să aflu că sunt membru al echipei infoarena. Pe de altă parte, lucrând cu Ştefan Istrate la articole nu pot uita cât m-am rugat de el să îmi corecteze conţinutul articolului Deque şi aplicaţii, pentru că după ce se uitase pe primele trei probleme a avut nevoie de două săptămâni să îşi recâştige răbdarea pierdută. :-)

Categorii:
remote content