Infoarena în 2008: Membri noi, partea 1

silviug
Silviu-Ionut Ganceanu
27 februarie 2009

După cum spunea şi Cosmin în postul despre articole s-au întamplat multe cu infoarena anul trecut. Totuşi, cred că cel mai important lucru este că echipa s-a îmbogăţit substanţial, cu un număr record de membri noi: 7!

Toţi s-au acomodat şi au intrat rapid în pâine: mulţi au propus şi vor propune probleme interesante la concursurile marca infoarena, majoritatea şi-au manifestat interesul pentru dezvoltarea site-ului şi câţiva dintre ei au deja contribuţii substanţiale, o parte dintre ei coordonează şi realizează proiecte infoarena care în trecut stagnau sau înaintau greu. Pe lânga toate aceste lucruri grozave, au adus un suflu nou în echipă şi ne-au contaminat cu entuziasm şi pe cei mai vechi.

Îmi face placere să fiu eu cel care vă prezintă noul val de membri ai echipei infoarena. Îi vom introduce, ca de obicei, prin botezul infoarena: un scurt interviu. Cum sunt mulţi îi voi prezenta în două posturi. În prima parte vom discuta cu: Alexandru Ţandrău, Bogdan Tătăroiu şi Cosmin Gheorghe.

Cum ai ajuns membru al siteului infoarena?
Alexandru: A trecut atât de mult timp de atunci incat nici nu mai stiu. Tin minte insa ca m-am blocat, ca multi utilizatori ai siteului, la a patra problema, fractii. Un sfat pentru utilizatorii noi: cititi forumul! Contine o gramada de informatii utile.

De ce ai intrat în echipa infoarena? Ce îţi propui să faci ca membru al echipei?
Alexandru: Siteul si echipa infoarena m-au ajutat foarte mult pana acum. Asa ca Silviu, pot spune ca am invatat cea mai mare parte a informaticii pe care o stiu in ultimii 2 ani de liceu. Aceasta se datoreaza in principal siteului infoarena si a celorlalti membrii ai echipei care m-au pregatit (Silviu, Mircea, Wefgef). Cred ca acum pot si eu sa-i ajut pe cei care sunt la inceput de drum in informatica.

Ce pasiuni ai înafara de programare?
Alexandru: Imi plac foarte mult masinile (cu motoare cat mai mari si mai puternice). De asemenea sunt un infocat sustinator al Universitatii Cluj si sunt nelipsit de la toate meciurile echipelor acestui club atunci cand sunt in localitate. Din pacate acest lucru se intampla tot mai rar in ultimul timp.

~ ~ ~

Cum ai ajuns membru al siteului infoarena?
Bogdan: M-am inregistrat pe site in clasa a 7-a (cred), nu mai tin minte exact de unde aflasem de infoarena. Eram entuziasmat ca primele doua probleme erau usoare si le implementasem repede si dup-aia am dat de fractii... A trecut un an, doi pana cand am rezolvat problema aia.

Cum ai folosit acest site?
Bogdan: Infoarena a fost primul site pe care am inceput sa lucrez. Eram membru de pe vremea cand arhiva avea 50-60 de probleme. Imi placea mai mult cand arhiva avea mai putine probleme, apucai sa citesti majoritatea sa-ti alegi la care sa te gandesti, erau toate originale, pe idei de rezolvare foarte diferite. Ma chinuiam sa urc in clasamentul arhivei, stateam si zile intregi pe o problema. Mi-a fost destul de greu la inceput, cu fiecare problema invatam cate ceva nou. Era de la inceput o comunitate foarte tare, puneam intrebari pe forum si tot timpul se gasea cineva sa-mi raspunda.

De ce ai intrat în echipa infoarena? Ce îţi propui să faci ca membru al echipei?
Bogdan: In primul rand o sa ma ocup de development, asta fiind si unul dintre motivele pentru care am intrat in echipa. Sunt o groaza de lucruri de facut la infoarena, si mi se pare o experienta buna in cazul in care o sa ma angajez vreodata in software development. Deja am implementat multe feature-uri care mi s-au parut foarte utile: evaluarea surselor in timpul concursului, rezultate partiale pe testele folosite la evaluare, suport pentru unicode (diacritice) fiind principalele schimbari vizibile utilizatorilor.

~ ~ ~

Cum ai ajuns membru al siteului infoarena?
Cosmin: Pe la sfarsitul clasei a 8-a am aflat de acest site de la Bogdan-Cristian Tataroiu. Mi s-a parut interesant si am inceput si eu sa lucrez pe infoarena.

Cum ai folosit acest site?
Cosmin: La inceput problemele de pe infoarena mi se pareau foarte grele (unele continua sa mi se para grele si acum). Cu toate acestea eram foarte determinat pe vremea aceea sa fiu cat mai bun si cu ajutorul de pe forum si intreband in stanga si in dreapta am inceput incet incat sa ma prind si eu :). La vreo 3-4 luni de lucrat aproape constant pe infoarena am aflat de clasamentul general (stiu, destul de tarziu). Am observat atunci ca eram pe a doua sau a treia pagina si mi-am dorit si eu sa ajung pe prima pagina alaturi de oameni precum Mircea Pasoi care pentru mine la vremea aceea erau niste modele demne de urmat :p. Am participat si la concursurile infoarena care au fost mereu o provocare.

De ce ai intrat în echipa infoarena? Ce îţi propui să faci ca membru al echipei?
Cosmin: Am intrat in echipa infoarena pentru ca in primul rand sunt multe lucruri de invatat lucrand la dezvoltarea site-ului dar de asemenea vreau sa rasplatesc la randu-mi comunitatea pentru tot ce am invatat eu de la ea.

Spor la treabă băieţi! Suntem mândri să vă avem printre noi!

Categorii:
remote content