Google Code Jam 2008

Cosmin
Cosmin Negruseri
24 iunie 2008

Dupa o pauza de un an, concursul Google Code Jam se relanseaza. Inregistrarea este deschisa pe siteul concursului tuturor celor peste 18 ani. De data asta nu va fi folosita platforma Topcoder ci concursul va avea personalitate lui. In loc sa trimiteti surse la un evaluator online automat, va trebui sa rezolvati niste seturi de date si sa trimiteti fisierele de ouput. Formatul acesta e destul de misto pentru ca va permite utilizatorilor sa foloseasca orice limbaj sau tooluri software pentru a rezolva problemele.
Proiectul a fost construit pe platforma Google App Engine ca parte a filozofiei "eat your own dog food". Aceasta are la baza ideea ca pentru a face un produs bun pentru clienti, primul client trebuie sa fii chiar tu. Pentru a gasi probleme interesante pentru Google Code Jam, s-a organizat un concurs intern de propus de probleme la care am participat cu destul entuziasm si sper ca din problemele mele sa se selecteze cateva care vor fi folosite. Au participat la concursul intern o gramada de nume cunoscute dintre topcoderii cunoscuti ce lucreaza la Google. Asa ca nu am nici un dubiu ca problemele din concurs vor fi deosebite si interesante.
Mars si-a folosit parte din timpul lui de 20% de la Google pentru a ajuta la partea de infrastructura a proiectului si la evaluarea calitatii problemelor, daca nu va place ceva el e de vina :), sau daca va intereseaza Google App Engine tot pe el il puteti lua la intrebari. Proiectul e foarte misto ca realizare si din prisma oamenilor care au lucrat la el, nu va pot spune mai multe nume, dar e un fel de "who's who" a concursurilor de programare din ultimii ani.

Sper sa participati si sa va vad in toamna pe cat mai multi dintre voi la finala din Mountain View!

Categorii:
remote content