Infoarena și-a ales noua conducere

ada_s
Ada-Mihaela Solcan
13 noiembrie 2012

Infoarena şi-a ales noua conducere. Este vorba despre :

Andrei Grigorean a intrat pentru prima oară pe infoarena la sfârşitul clasei a X-a, după ONI 2005, iar din clasa a XI-a a început să lucreze serios pe site. Din 2007, după ce a termniat liceul, a intrat în echipă. Ca membru al echipei, a propus peste 50 de probleme, a făcut parte din comisiile ştiinţifice de la aproape toate concursurile infoarena şi a lucrat puţin şi la development. A fost preşedinte al primei ediţii a concursului Algoritmiada, în 2009, şi al ediţiei din 2012, iar împreună cu Mihai Duşmanu, a iniţiat concursul Infoarena Monthly. A mai ocupat anterior funcţia de preşedinte infoarena în 2010/2011.

Ca preşedinte, munca lui va fi mai mult una de coordonare şi îi va ajuta pe cei trei vicepreşedinţi să-şi atingă obiectivele pe care şi le-au propus. Îşi doreşte în continuare creşterea echipei infoarena şi apropierea membrilor echipei de comunitate. Va încerca să menţină un contact mai strâns cu sponsorii şi să găsescă noi persoane care vor să se implice pe partea de development. De asemenea, va monitoriza atent activitatea de pe site şi va încerca să cunoască cât mai mulţi utilizatori noi.

Serban Andrei Stan consideră infoarena principalul site de pe care s-a pregătit pentru olimpiade şi concursuri pe parcursul liceului. Datorită acestui fapt, a rezolvat aproape jumatate din problemele din arhivă şi astfel a ajuns extrem de familiar cu site-ul. A organizat, în calitate de membru al comunităţii, concursul .com 2009, alături de Cezar Mocan, Radu Zernoveanu şi alţi utilizatori. Anul trecut, când a fost invitat în cadrul echipei a acceptat cu mult entuziasm. În 2012 a ajutat la organizarea rundelor de Algoritmiada şi Infoarena Cup.

Obiectivele sale pentru următorul an, ca vicepreşedinte responsabil pentru Algoritmiada 2013, sunt păstrarea bunei organizări a concursului, asigurarea unor seturi de probleme care să surprindă nu prin dimensiunea sursei, ci plin originalitatea soluţiei, şi organizarea unei finale mai reuşite decât în anii precedenţi. Pentru fiecare rundă coordonatorii ştiinţifici vor fi foşti olimpici internaţionali ori membri ai lotului naţional de informatică. În plus, finala Algoritmiada este cel mai important concurs naţional din România. Acest statut i-a adus pe parcursului timpului colaborări cu diverşi sponsori, şi sperăm că anul acesta va fi unul rodnic în acest sens.

Îşi propune ca şi Infoarena Cup, care este doar la a doua ediţie, să îşi caştige statutul de "concurs international". Anul trecut, pe lânga concurenţii români a participat şi echipa naţională a Elveţiei. Feedback-ul lor a fost pozitiv, şi prin prisma acestui fapt s-a hotarat ca anul acesta sa se organizeze o ediţie cu mai mulţi participanţi internaţionali. Doreşte ca demersurile de intrare în contact cu reprezentanţii echipelor naţionale de liceu din Europa să fie încununate de succes. În plus, un alt scop îl constituie găsirea unui set de probleme potrivit pentru un concurs de un asemena calibru.

Adrian Budau a intrat anul trecut în echipa infoarena şi a devenit în scurt timp principalul om pe partea de development. Împreună cu Bogdan Tătăroiu, se ocupă de asigurarea unei bune funcţionări a site-ului. Ca membru s-a implicat şi în alte activităţi, cum ar fi: comisiile de la concursurile Algoritmiada şi Infoarena Monthly, dar şi în discuţii cu anumiţi sponsori. De asemenea, în cadrul finalei Algorimiada de anul trecut, s-a ocupat de pregătirea calculatoarelor concurenţilor.

Obiectivul său principal pentru următorul an, ca vicepreşedinte responsabil cu partea de development, este să sa găsească o echipă împreună cu care să lucreze la infoarena 3. Aceasta ar presupune un site multilingv, un design nou, un forum îmbunătăţit, existenţa unor grupuri pentru utilizatori, dar şi a concursurilor create de către useri. De asemenea, îşi propune sa ajute şi să supervizeze pe cei care doresc să se implice la partea de development din cadrul infoarena pe hackers.infoarena.ro.

Dumitran Adrian Marius este implicat de mai mulţi ani în Infoarena, mai ales pentru a facilita comunicarea dintre echipă şi Facultatea de Matematică şi Informatică, atât cu studenţii şi asociaţia studenţilor, cât şi cu profesorii şi conducerea facultăţii. De asemenea, s-a implicat şi în organizare concursurilor Algoritmiada şi Infoarena Cup şi în întreţirea relaţiilor cu sponsorii.

Obiectivul principal al său pentru următorul an este aducerea unor companii puternice alături de infoarena ca parteneri stabili şi nu doar pentru anumite proiecte. Este de părere că ideală ar fi atragerea unei fundaţii importante alături de echipă. Un alt obiectiv îl constituie strângerea legăturilor cu ROSEdu şi Politehnica, unde în acest moment nu mai există membri activi în cadrul infoarena. Importantă este şi o mediatizare mai puternică a brandului infoarena, iar o bună ocazie o constituie organizarea Infoarena Cup la Bucureşti. Pentru a işi atinge aceste obiective doreşte extinderea echipei infoarena şi pe partea de PR.

Categorii:
remote content