Concursuri Virtuale

Prostu
Stefan-Alexandru Filip
17 martie 2009

Infoarena lansează o nouă facilitate: Concursuri Virtuale!

S-a tot vorbit despre o modalitate prin care utilizatorii să ţină propriile lor concursuri folosind problemele din arhivele infoarena. Ideile s-au concretizat în IAP 10. Acesta a fost votat în şedinţa de pe 12 ianuarie şi a fost implementat în mare parte în Coding-Campul de pe 28 februarie. În sfârşit un vis mai vechi s-a transformat în realitate!
Cu această ocazie îi lăudăm pe Bogdan-Cristian Tataroiu şi pe Mircea Pasoi pentru munca depusă în dezvoltarea acestei noi secţiuni a site-ului. Good job, guys!

Această nouă facilitate permite participantilor să îşi testeze capacităţile în concursuri de orice nivel şi la orice moment din zi şi mai ales, din noapte. De exemplu, se apropie Olimpiada Naţională de Informatică, suntem clasa a 10-a, si vrem să simulam o zi de concurs. Nimic mai simplu, putem folosi chiar problemele care s-au dat in anii trecuţi (dacă nu le-am rezolvat deja), creăm un concurs virtual cu problemele dorite: Banda, Pavare3 şi Poarta, stabilim durata de concurs de 4 ore şi momentul începerii rundei, să zicem a doua zi la ora 10 şi am cam terminat.
Pe pagina concursurilor virtuale putem vedea ce concursuri au fost programate şi să selectam concursul la care să participam. Pe pagina rundei vom vedea problemele dupa începerea concursului. În momentul primei submisii vom fi atentionaţi să selectăm concursul la care vrem să trimitem solutia. Acesta va fi reţinut şi selectat automat pentru celelalte probleme care fac parte din concurs. O dată trimisă soluţia, ea va fi evaluată, dar scorul ei nu va fi afişat decât dacă am selectat această opţiune în momentul creării concursului.

De asemeni, membrii mai zeloşi din comunitate pot să-şi măsoare între ei forţele când au chef, pornind un concurs virtual. Eu sper sa văd în viitor concursuri în care vreo 3-4 membri se întrec timp de vreo 12 ore încercând să rezolve vreo 5 probleme de-ale lui Mugurel Ionuţ Andreica, alese aleator dintre cele pe care nici unul din participanţi le avea rezolvate.

Sperăm să ne împărtăşiţi entuziasmul legat de această nouă funcţionalitate! Aşteptăm feedback şi vă urăm happy coding!

Categorii:
remote content