Ce se intampla cu olimpicii?

Cosmin
Cosmin Negruseri
10 februarie 2008

Discutam mai demult cu Mihai Patrascu si eram curiosi ce se intampla cu medaliatii romani la olimpiada internationala de informatica dupa terminarea liceului. Am pus o pagina wiki pe infoarena cu olimpici si datele s-au adunat imediat. Mihai spera ca prin obtinerea listei sa poata incuraja pe unii profesori de la MIT sa dea o importanta mai mare rezultatelor la concursurile de programare in procesul de admitere. Ideea era sa se gaseasca o corelatie intre obtinerea unor rezultate la olimpiade si facultatea urmata sau jobul dupa terminarea facultatii. Rezultatele obtinute le puteti vedea aici . Ele sunt un set de date foarte interesante! si ne dau o fereastra spre parcursul unor oameni interesanti. Insa nu putem trage concluzia dorita de Mihai, ca multi ajung sa aiba rezultate in cercetare. 22 din totalul de 58 de olimpici romani si moldoveni medaliati la olimpiada internationala de informatica lucreaza sau au facut un internship la Google.

Pot trage concluzia (putin trista) ca multi programatori foarte buni (nu doar olimpicii) prefera sa lucreze la o firma tare din strainatate in loc sa ramana in tara. Domeniul IT trebuie recunoscut ca unul de viitor si oamenii buni ar trebui incurajati sa ramana in Romania si sa puna osul la treaba.

Gasiti aici unul dintre cele cinci posturi scrise de Mihai pe tema destinelor olimpicilor.

shameless plug: Daca esti un programator foarte bun sau daca cunosti programatori foarte buni care sunt interesati de un job la Google spuneti-le sa ma contacteze la cosminn ~ at ~ gmail.com. Si ca o paranteza finala, sunt foarte multi programatori extraordinari la Google care nu au avut in viata lor nici o treaba cu olimpiadele.

Categorii:
remote content